top of page
middelsee (2).jpg
Image by REGINE THOLEN

Tjalk Middelsee

Zeilen met een platbodemschip uit de Bruine Vloot

Huur je het schip, dan krijg je er een schipper en maat en bij.

Boekingen via de Friese Vloot.

 

Prijzen:

 

Dagtocht vanaf € 1670,00

Weekend vanaf € 2790,00

Midweek vanaf € 3550,00

Week vanaf € 5070,00

 

Extra nacht € 410,00

Extra dag € 790,00

 

Pinksteren € 3850,00

Hemelvaart € 4730,00

Lotte en Derk, schipper en matroos

Wij zijn Lotte en Derk en varen als schipper en matroos op de Middelsee. Samen met onze hond Doet zijn we graag op avontuur. Drie jaar geleden besloot Lotte dat het tijd was voor iets anders. Na in de Amsterdamse horeca gewerkt te hebben was het moment daar om de stad te verruilen voor een rustigere omgeving. Via een vriendin kwam ze in contact met een schipper in Harlingen die nog een matroos zocht en zo kwam ze in de chartervaart terecht. Ondanks het totaal niet opgegroeid zijn met zeilen is Lotte erg enthousiast over het varen en het op reis gaan met verschillende mensen, samen mooie stukjes Nederland bezoeken en ontdekken.

Derk daarentegen is van jongs af aan op het water te vinden. Eerst met optimist, valk, motorboot of surfplank. Later het grotere werk, als  maat op zeilcharters, tussendoor een coronajaar in de vrachtvaart maar daarna toch teruggekeerd naar de zeilerij. Derk zijn interesse ligt bij het zeilen maar ook bij de geschiedenis van de schepen en het vaargebied. Er is elke dag van alles te zien en te vertellen, dat maakt het zeilen blijvend boeiend. Zien we jullie komend seizoen?

Zeilen voor groepen

Het zeilcharterschip 'Middelsee' is voor een dagtocht geschikt voor 25 personen. Voor meerdaagse reisjes is er ruimte voor 16 personen. Het is een ideaal schip voor gezelschappen die van zeilen en gezelligheid houden.

Tjalk uit 1899

Zeilcharterschip Middelsee uit 1899  is een goed verzorgde Tjalk met op het middendek een veilige kuip. Vanuit de kuip van het platbodemschip kom je in het gezellige dagverblijf met een open keuken. Er hangen koperen lampen die een warme en nautische sfeer geven. De hutten zijn ruim en hebben veel bergruimte. In het hele zeilschip is royale stahoogte en veel daglicht. 

Door haar tuigage en de gestroomlijnde romp is de tjalk Middelsee een snelle zeiler. De compacte afmetingen van deze bijzondere tjalk maken dit schip uit de Bruine Vloot bijzonder geschikt voor zeiltochten in Friesland en langs de Friese meren. Maar ook op het IJsselmeer en de Waddenzee kun je  met deze makkelijk te bedienen tjalk vele mooie bestemmingen bereiken.

Lotte en Derk.jpg
bottom of page